20 Eylül 2015 Pazar

NYX-MINERAL ''SET IT & DON'T FRET IT'' MATTE FINISHING POWDER

Herkese Merhaba! Bugün sizlere mat bir bitiş pudrası anlatacağım. İnce yapılı ve hem gözaltındaki kapatıcıyı sabitlemek hem de T bölgesinde yağlanmayı engelleyecek bir pudra arayışı içindeydim ve bu ürünü buldum:



 Karma bir cilt tipim olduğu için gün sonuna doğru özellikle burun, sonra alın bölgemde parlama oluyor. Ben de bir nebze bu durumu gidermesi için, hem içerisinde paraben bulunmayan hem de cruelty free bir ürün almak istiyordum. Bu ürün de öncelikli bu iki talebimi karşılıyor ancak maalesef T bölgemdeki yağlanmayı engelleyemedi. Gün sonunda yine özellikle burun üzerimde parlama sorunum devam ediyor. Göz altı kapatıcısını evet sabitliyor. Ancak alın bölgemdeki ince çizgilerin içerisine (belki elimin ayarını kaçırdığımdan mı bilmem, ki çok dikkat ediyorum) toplanıyor. Ben uygulamayı çok yumuşak bir kıl yapısına sahip olan Real Techniques'in Powder Brush'ı ile yapıyorum.




İçeriğine gelince:


Maalesef içerisinde talc var. Talc topaklaşmayı önleyici ve emici olması özelliği ile özellikle bebek pudralarında, far ve allıklarda kullanılan bir madde. Ancak internette talc yazıp biraz araştırırsanız akciğer ve yumurtalıklar için zararlı olduğunu göreceksiniz. Peki bunu bile bile neden satın aldım? Dediğim gibi parabensizlik ve cruelty free olması ilk önceliklerim ve sanırım bunlardan kaçarken 'talc'a tutuldum. Belki performans açısından iyi olsaydı talcı görmezden gelip günlük olarak kullanmasam da özel günlerde kullanabilirdim. Bunun cesaretiyle satın aldım ve pişmanım. Bu ürünün özellikle günlük kullanım için uygun olmadığını düşünüyorum. Talc'ı hergün solumak istemem. Arayışlarım devam edecek..

Not: Bu arada ürünü Akasya AVM'deki Boyner'den satın alım. İnternetten ise lilakutu satışını yapıyor. Ben 60 TL civarı bir fiyata satın almıştım.

Görüşmek üzere!

***

Hi everyone! I will mention a matte finishing powder today. I'm in search of fine texturedpowder to fix my concealer and preventing oily T zone and found NYX-MINERAL ''SET IT & DON'T FRET IT'' MATTE FINISHING POWDER.

I have combination skin, by the end of the day I have a shining nose and forehead. Therefore, I want to buy a cruelty and paraben free product that prevent this shining. This powder satisfies my two prior demands but unfortunately it doesn't prevent the shining. Yes it fixes my concealer but it fills in my fine lines on my forehead. I use it with my Real Techniques Powder Brush.

Let's see ingredients: Unfortunately, it's ''talc'' what caught my eye. Talc is an absorber and prevents aggregation so it is used in baby powders, eyeshadows and blushes. But if you search it on internet , you will see it is very harmfull for our lungs and ovaries. So why did i buy this powder conciously? As I said before, my two priorities (paraben and cruelty free) are important for me and I jump out of the the frying pan into the fire. If its perfomance was fine, I could continue to use it on my special days ignoring talc. I bought it with this courage but I regret. To sum up, I do not think it is good for daily uses cause I do not want to smell talc everyday. My searching continues...

See you!










16 Eylül 2015 Çarşamba

HURRAW! DUDAK BALMI

Herkese Merhaba! Bugün sizlere çok güzel bir dudak balmından bahsedeceğim. Aslında bu postu yapmadan önce havaların soğumasını ve kışın gelmesini beklemek istedim ama dayanamadım. Hem dudaklarımızın yaz kış nemlendirmeye ve korunmaya ihtiyacı var. Yazın güneşten, kışın soğuktan etkilenen dudaklarımız için en önemli koruyucu ve olmazsa olmaz dudak balmları!


Hurraw dudak balmları vegan, cruelty free ve içeriği tertemiz balmlar. Üstelik tarçınlıdan limonluya, vişneliden çikolatalıya, çaylıdan alkolsüz biralıya kadar aklınıza gelenin de ötesinde çeşitleri var. Kendi sitesinde de (www.hurrawbalm.com) diğer çeşitlerini inceleyebilirsiniz. Benim tercihim tarçınlıdan yana oldu. Tarçının dudaklardaki kan dolaşımını arttırdığını ve böylece dudakları daha dolgun gösterdiğini duyduğum için belki ince dudaklarımı biraz daha dolgunlaştırır diye bunu tercih ettim. Zaten tarçınla aram iyi olmuştur hep:) İçeriği şöyle:



İçeriğinde kullanılan yağlardan tanıdık gelenler tatlı badem yağı, hindistan cevizi yağı, kakao yağı ve zeytinyağı. Yağlar soğuk presleme yöntemiyle elde ediliyormuş. Bu demek oluyor ki doğallıkları bozulmamış. Ayrıca içinde E vitamini de var. 4 ile 22 santigrat derecesinde muhafaza etmek gerekiyormuş. Üzerinde leaping bunny görmek beni çok mutlu etti:) Kapağı açıldıktan 12 ay içerisinde tüketmek gerekiyor. Rengi ise şöyle:


Gelelim deneyimlerime: Bir kere dudağınızı yumuşacık yapıyor ve nemlendirmesi mükemmel. (Ben dudaklarımı unutmadığım sürece sabahları diş fırçasıyla fırçalarım. Bu yöntem hem kan dolaşımını hızlandırıp dudağınızı dolgunlaştırıyor, hem de dudak üzerindeki pütürleri yok ediyor. Fazla haşin davranmadan yapmak gerek aksi takdirde dudaklarınıza zarar vermiş olursunuz. Sonra lip balm sürüp, sonra da rujumu sürerim. Böylece ruj dudak çizgilerine dolmaz. ) İkinci olarak Hurraw'ın içeriği tertemiz. Dudak ürünleri ağız yoluyla vücuda kolayca girebildikleri için içeriklerine en çok dikkat etmemiz gereken ürünler aslında. Evet o çok popüler ve en dandik kozmetik market raflarında bile görüp, sırf tadına ya da paketlemelerine bayıldığımızdan dolayı her türlü çeşidinden aldığımız lip balmlar maalesef o kadar da masum değiller. Zaten tatları güzel diye bütün gün yalanıp durup, hem vücuda girişlerini kolaylaştırıyoruz hem de asıl görevlerini yerine getirmelerine engel olmuş oluyoruz.
Üçüncü olarak; Hurraw balmların fiyatı 17,50 TL . Bir lip balma bu kadar para verilir mi? Evet verilir. Çünkü o dandik, koleksiyonunu yapıp sonra da bütün çantalarında ayrı ayrı unuttuğun zararlı lip balmlara harcadığın para Hurraw'a vereceğinden çok daha fazla. Bir tane al adam gibi al derim ben. Bitirene kadar gönül rahatlığıyla kullanmak daha doğru geliyor bana.
Son olarak da, bu lip balmın bitişi parlak. Sonradan sonradan bu parlaklık geçiyor ama mat ruj altında kullanılamayabilir. Üzerinde yazan tinted özelliğini göremedim ben. Renklendirmesi 1 tık değil yarım tık bile anca eder. Benim için renklendirmemesi hiç sorun değil. Küçük bir eleştirim olabilir. O da bir güzel çevire çevire açıyorum ama maalesef (çoğu lip balmdan alışık olduğum gibi) kapatamıyorum:) Yani içeri sokmak için parmakla iteklemek gerekiyor. Aman. O kadar kusur kadı kızında da olur:) 

Ben evimin yakınındaki organik marketten satın aldım. İnternet üzerinden ise vegandukkan.com
sitesinden satın alabilirsiniz.

 Görüşmek üzere:)




15 Eylül 2015 Salı

SKIN BLOSSOM-GENTLE FACE WASH AND COMPLETE CARE SHAMPOO-
SKIN BLOSSOM-YÜZ TEMİZLEME JELİ VE ŞAMPUANI


Bugün sizlere 2 ay önce satın aldığım ve bu süreçte deneyimlediğim iki üründen bahsetmek istiyorum.  Skin Blossom yüz yıkama jeliyle başlayalım:
Bu ürün, üzerinde gördüğünüz gibi %74 organik içerikli. Pure Beauty Award 2012 ve Natural Health tarafından en değerli organik seri ödülünü almış. Ayrıca Soil Assıciation  organik sertifikalıymış. Tercih etmemin sebebi ise  benim için en önemli iki kıstastan ikisini de karşılıyor olması. Paraben yok ve hayvanlar üzerinde test edilmiyor. İçeriği şu şekilde;



Öncelikle ben bu üründen çok ama çok memnun kaldım. Yalnızca akşamları, cilt makyajımın kabasını makyaj temizleme mendili ile aldıktan sonra bir ya da iki pıt (pompalı şişesini sevdim) alıp nemli yüzüme köpürterek uyguluyorum ve bol su ile yüzümü yıkıyorum. Kesinlikle sonrasında bir gerginlik oluşturmadı ben de. (Karma bir cildim olduğunu söylemeliyim.) Kokuya karşı çok hassas iseniz, kokusunu sevedebilirsiniz hiç sevmeyedebilirsiniz.. Bence organik bir ürüne göre gayet taze bir kokusu var. Sivilce yapmadı, güzel temizledi veya yağlandırmadı. Ayrıca çok bereketli bir ürün. 2 aydır kullanmama rağmen yalnızca üçte birinden daha azı bitti diyebilirim. Aşağıdaki fotoğrafta ne kadar bereketli olduğu görülüyor:



Gelelim şampuana.. Şampuanı da iki aydır kullanıyorum Yine içeriğinin temiz olması satın almak için tercih sebebim oldu. İçeriği şöyle:




Saçlarımın uzun ve gür olmasından dolayı ben 2 şampuan yapıyorum. Daha orta ve kısa saçlı olanlar için  tek şampuanlama yeterli olacaktır. Ben bu şampuanla krem kullanmadım. Benim saçımda temizleme hariç herhangi bir etki yaratmadı. Olumsuz bir etkisi de olmadı. Parlak, ışıldayan bir saçımda olmadı ki en önemli vaadi buydu sanırım. 

Ben bu ürünleri evime çok yakın bir organik marketten satın aldım. İnternet üzerinden satın almak istiyorsanız lilakutudan sipariş verebilirsiniz:   www.lilakutu.com
Her birinin fiyatı 40 TL civarı..

Özetle; yüz yıkama jelini tekrar alabilirim ama şampuanı tekrar alır mıyım bilmiyorum. Yeni arayışlarım devam edebilir.

Görüşmek üzere:)