19 Mayıs 2015 Salı

THE BALM BAHAMA MAMA BRONZER ve REAL TECHNIQUES CONTOUR BRUSH

Herkese Merhaba!
Bugün sizlere bir değil iki ürün tanıtacağım. Bir bronzer ve bir de kontür fırçası. Aslında çoğumuz makyaj bloglarından ve videolarından anlatacağım bronzer ve fırçaya aşinadır ama ben de bir değinmek istedim.
Uzun bir zamandır (Kim Kardashian'ın hayatımıza girmesinden beri herhalde) popülerliği artan bir makyaj durumu oldu yüz kontürleme. E tabiki bunun için  en çok kullanılan malzemelerden biri bronzer pudralar. Bende yüzüm zayıf ve küçük olması sebebiyle aslında çok gerek duymama rağmen merak ettim ve yüzümde denemek istedim. Bunun için aşağıda fotoğraflarını gördüğünüz çok ünlü THE BALM-BAHAMA MAMA ve REAL TECHNIQUES CONTOUR BRUSH'ı aldım.














  Gördüğünüz gibi bronzerın pigmentasyonu ve yapısı çok güzel. Bileğimdeki swatchda ürünün mat bir yapıda olmasına rağmen ne kadar doğal bir ışıltıda barındırdığını görebilirsiniz. Aslında bu ışıltı simli ya da tamamen parlak bir ışıltı değil. Sahilde cildiniz güneş ışığında nasıl parlıyorsa, işte aynen öyle bir ışıltı. Ben böyle içinde kızıllık olan pudralar değilde daha kahverengi alt tonlu olanları çok daha doğal buluyorum. (Sokağa çıktığımızda yanlış sürülmüş pudralı, turuncu renkli yüzleri gördüğümüz zaman çoğumuz ne kadar eleştirmişizdir!)
Bu ürünün kalıcılığı da gün boyu sürüyor. Paketlemesi ve içinde aynasının olması ise çok büyük bir artı.

  Bronzer ile yüzünüze kontür yapacaksanız en önemli konu iyice dağıtmak yani blending olayını çok doğru yapmanız gerekiyor. Aksi takdirde yüzünüzde keskin çizgilerle duran bronzer sizi kötü gösterecek. Bu yüzden iyi bir fırça kullanarak bu işi yapmak gerek. Real Techniquies'in bu kontür fırçası ise bu işte son derece başarılı. Real Techniquies fırçaların hayvan dostu olduğunu söylemem gerek. Ben en çok yüzüme göre büyük burnumu daha küçük göstermek için burun kenarlarıma kullanıyorum.

Bronzer'ın içeği ise şu şekilde:



Ben içeriğini aşağıda linkini paylaştığım siteden araştırdım. Score 2 görünüyor. Bu benim 'zararlı ürün' kriterime göre değerlendirdiğimde kullanılabilir bir ürün olduğunu gösteriyor.

http://www.ewg.org/skindeep/product/225983/TheBalm_Bahama_Mama_Bronzer_%282010_formulation%29/

Muadili ürünlere göre içeriğinde talc ve paraben bulundurmaması bir artı. Ayrıca The Balm ürünleri henüz Peta'nın sitesinde yer almamasına rağmen kendi internet sitesinde cruelty free olarak görülüyor.


Özetle; ben bu ürünleri çok severek kullanıyorum. Benim kendilerinden beklentilerimi karşılamış durumdalar.


Görüşmek üzere!




17 Mayıs 2015 Pazar

LAVERA-SOFT DEO ROLL-ON ORANGE FEELING

Herkese Merhaba!
Sizlere bugün birkaç aydır deneyimlediğim bir ürünü paylaşmak istiyorum. Hazır sıcaklar kendini göstermeye başlamışken memnun kaldığım bir deodorantı anlatmak iyi olur diye düşündüm.
Yaz aylarında en çok kullandığımız kozmetik ürünlerin başında geliyor deodorantlar. Ben de şu sıralar organik, cruelty free ve vegan ürünlere çok fazla kafayı taktığım ve deodorantlarda kötü kokuları yok etmek adına içeriğinde çok fazla kimyasal barındıran kozmetik ürünleri olduğu için küçük bir araştırma yapma ihtiyacı duydum.
Hepimizin evinin, işyerinin çevresi türlü türlü kozmetik ürünleri satan marketlerle dolu ve çoğuda en sık ismini duyduğumuz ve en çok reklamı dönen markaların ürünlerini satıyor. Ama maalesef ki, bu markaların çok popüler deodorantları bir çok zararlı kimyasalı içerisinde bulunduruyor.Bu kimyasal maddelerden biri olan alüminyum ise bunların başında geliyor. Alüminyum vücutta biriken bir maddeymiş ve Alzheimer hastalığına bile sebep olduğu öne sürülmekte. Alkol, paraben ve toksik petrokimya bileşik türevleri ise kansere neden olduğu ve üreme fonksiyonlarına zararlı olduğu söylenen diğer maddeler. Bu yüzden sadece deodorantlarda değil, aslında diğer kozmetik ürünlerini alırken içeriklerini okumak çok önemli. Hayvan testleri ise olayın başka bir boyutu. Bunlarla ilgili ayrı bir post hazırlayacağım ama şimdilik tanıtacağım ürüne geçiyorum.

LAVERA-SOFT DEO ROLL-ON ORANGE FEELING


Lavera bir Alman markası. Çok tanıdık gelmediğine eminim ama aslında 25 yıllık bir marka. Saf içerikli, doğal ve cilt dostu ürünler geliştiren ve üreten bir marka. Bu marka ile ilgili daha fazla bilgiye şu linkten ulaşabilirsiniz:

http://www.lavera.de/en/

 Organik kozmetik marketlerde ve aşağıda linklerini paylaşacağım sitelerden ürünlerini bulabilirsiniz:

http://www.lilakutu.com/
http://www.ekoorganik.com/


Fiyatı 30 TL civarı. Gelelim içeriğine:


Alüminyum yok, alkol yok, paraben yok. İçerisinde sertifikalı organik tarım ürünleri ve doğal esansiyel yağlar bulunuyor. Vegan bir ürün. Kokusu portakal kokusu mis gibi. Yazın böyle hafif ve taze kokular benim daha çok hoşuma gidiyor. Kıyafetlerimde kalıcı bir iz bıraktığını görmedim. Tek bir olumsuz eleştirim olacak. Gün içerisinde hareket durumunuza göre tazeleme ihtiyacı duyabilirsiniz. Ki ben 24 saat, bilmem 48 saat etkili zararlı içerikli bir ürün almaktansa, bu ürünü çantama atıp tazelemeyi tercih ederim. Onun dışında kendisine bayıldım ve evet yine alırım.

Görüşmek üzere!