25 Şubat 2015 Çarşamba

Herkese Merhaba!
Bugün sizlere anlatacağım ürün bir soyucu (peeling) ürünü. Biliyorsunuzki soyucu ürünler cildinizden ölü deriyi temizlemek için kullanılan ürünlerdir. Uygulandığı bölgedeki kan dolaşımını hızlandırdıkları için cildi yeniler ve parlatırlar. Zaman zaman cildiniz stres, yorgunluk, uykusuzluk, hava şartları, hormonal durumlar, az su tüketimi gibi bir çok nedenden dolayı nemsiz kalıp kuruyabilir.Yağlı ciltlerde bile zaman zaman bölgesel pullanmalar olabiliyor. Ben ise karma bir cilde sahibim.Özellikle şu sıralar havaların soğuk olmasından fazlasıyla etkilenen cildimde, ağız çevresi, elmacık kemikleri üzeri, burun ve burun kenarlarında soyulmalar baş gösterdi. Ben de The Body Shop'ın 3 al 2 öde kampanyasını bahane edinerek aşağıda gördüğünüz ürünü aldım:

The Body Shop's smooth & renew facial loofah pads!

Bu pedler için, aktarlarda vücut için satılan lif kabaklarının inceltilmiş ve yuvarlak hale getirilmiş şekli diyebiliriz. Paketin içerisinden 3 adet çıkıyor. 


Sağ taraftaki pedin kuru hali, sol taraftaki ise suya sokulduktan sonraki şişmiş hali. Yan profilleri ise şöyle:



Pedin bir yüzeyi diğer yüzeyine göre daha pürüzlü. Ben duş sırasında daha az pürüzlü olan yüzeyini, çok fazla bastırmadan ve cildimi çizmemeye özen göstererek uyguladım.
Ancak ne yaparsam yapayım, pedin çevreleri yüzümü çizdi. Bu tarz sert ürünlerin en önemli dezavantajı yüzünüzü çizmesi. Dikkatli olmaz ve fazla bastırarak uygularsanız cildinizi tahriş etme ve kanatma riskiniz var. Cildimi partlattı mı? Evet. Soyulmuş deri gitti mi? Evet, gitti. Ama kullanım açısından çok memnun kalmadım. Daha başka alternatifleri araştırmaya devam:)


Hi everyone!

Today, I  will tell you The Body Shop's smooth & renew facial loofah pads! It's a peeling product and helps you to get rid of your peeling skin. Did it brighten my skin? Yes. Did the peeling skin go? Yes. But for me, it may be a very painful treatment with this product . It's very rough and when you are not be careful enough, you can irritate your skin. I am not satisfied from the point of usage so,
I will continue to research other alternatives for peeling:)

See you at next post:)













22 Şubat 2015 Pazar

Herkese Merhaba!
İlk paylaşımımda size benim için elzem olan bir ürün paylaşacağım. Eminim ki herkes göz makyajı temizlemekten nefret ediyordur. Çoğumuz iş veya okul dönüşü banyoya zorla giriyor, 'off kim çıkaracak şimdi bu makyajı?' diye içinden geçirerek üşene üşene, yorula sıkıla makyaj çıkarmaya çalışıyordur. Özellikle göze sürülen ürünleri çıkarmanın ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz.
Makyajdan sonra Türkan Şoray kirpiklerine sahip olacağız ve sonra onu bütün gün akmadan taşıyacağız diye sürdüğümüz waterproof (suya dayanıklı) maskaramızın , eve döndüğümüzde bize yaşatacakları işkence gibidir. Temizleme işlemi sonrası bazılarımızın çok hassas olan gözleri, bazılarımızınsa  kıpkırmızı ve tahriş olan göz altları sızım sızım sızlar.
Ben uzun zamandır hem göz, hem de göz altlarıma zarar vermeden göz makyajımı temizleyebileceğim bir ürün arayışı içerisindeydim ve sanırım aradığım ürünü buldum.
İşte o ürün: The body shop camomile waterproof eye and lip makeup remover!
(Camomile suya dayanıklı göz makyaj temizleyicisi)!




Ürünü ilk denememde gözlerime inanamadım. Pamuğa azıcık dökmeme rağmen gözümdeki neredeyse tüm makyajı pamukta gördüm. Ben göz makyajımı temizlerken yuvarlak ped şeklindeki pamuklardan kullanıyorum. Pamukları gözlerim üzerinde bir süre beklettikten sonra aşağı doğru hafif bastırarak temizliyorum. Elbette ilk temasta bütün makyajı pıt diye çıkarmıyor ama benim için önemli olan çok fazla gözümü ovuşturmadan ve zaman harcamadan makyajdan kurtulmak. Üstelik yağlı bir his bırakmıyor. Çift bazlı ürünlerde pek haz edilmeyen bir durumdur yağlı his. Ama bu üründe böyle bir problem yok. 

İçeriğine gelecek olursak şöyle;


Ben alacağım ürünleri seçerken çok fazla zararlı kimyasal içermemesine ve hayvanlar üzerinde test yapmamasına dikkat etmeye çalışıyorum. Gördüğünüz gibi paraben yok, hayvanlar üzerinde test yapmıyor.

Ben ön araştırma yaparak alacağım ürünlerin içeriklerinde kullanılan maddeleri  aşağıdaki linkte yer alan siteden kontrol ediyor sonra alıyorum. Kırmızı ,sarı ve yeşil renkler kullanılan maddenin zarar şiddetini gösteriyor. Kırmızı renk tabi ki en zararlı olanı gösteriyor.

http://www.ewg.org/skindeep/  

Hayvanlar üzerinde test yapan ve yapmayan firmalar ise Peta'nın kendi sitesinden bakarak kontrol ediyorum. Ama liste sürekli güncelleniyor. O yüzden belirli aralıklarla bakmakta fayda var.

http://features.peta.org/cruelty-free-company-search/index.aspx

Bir sonraki paylaşımda görüşmek üzere:)

First of all; Sorry for my bad English:)
Hello everyone!
In my first share, I will introduce you a product which is essential for me. I’m sure that everyone hates clearing eye makeup. Most of us force to go to the bathroom after work or school, thinking ‘who will take the makeup off?’ and trying to remove it tiredly. So I searched, in the end I found the product.
HERE IS THE PRODUCT: Eye and Lip makeup remover to waterproof camomile by The body shop
After first try, I could not believe my eyes. Despite I poured a little of the product on a piece of cotton , I saw almost all my makeup was removed on it.
When I remove my eye makeup, I usually use circular pad of cottons. After I keep cottons on my eyes for a while, I wipe my eyes pressing down the cottons lightly. Using this product after third try, it is gone:) Moreover , it does not leave a greasy feeling. It’s paraben free and is not tested on animals.
See you at next post:)